Φυσικό Εμφιαλωμένο Νερό

Το Φεβρουάριο του 2014, το Εμφιαλωμένο Φυσικό νερό SAMARIA απέσπασε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» στο πλαίσιο του 24ου Berkeley Springs International Water Tasting, του παλαιότερου και μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το SAMARIA, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων της Κρήτης, αξιολογήθηκε από 10 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση και υφή. Η διαδικασία της αξιολόγησης διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές για κάθε νερό.

Berkeley Springs International Water Tasting 2014
Συμμετοχή από πάνω από 120 κορυφαίες εταιρείες εμφιάλωσης στον κόσμο.

Δεύτερη θέση παγκοσμίως
στα εμφιαλωμένα νερά για το 2014
Με κριτήρια την οσμή, την όψη, τη γεύση, την επίγευση και την υφή.

Καταξιωμένη στο χώρο από το 1978.

Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Σελίνου και Κισσάμου Σεβασμιότατου Ειρηναίου Γαλανάκη το 1978 ως πολυμετοχική εταιρεία και άρχισε να λειτουργεί το έτος 1980 με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας. Η πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης εμφιαλώνει και διαθέτει το γνωστό επιτραπέζιο νερό “Σαμαριά”, από τις πηγές Στύλου Χανίων.

Πηγές Στύλου Χανίων.

Η πηγή υδροδότησης του εργοστασίου βρίσκεται στους πρόποδες των ΛΕΥΚΩΝ ΟΡΕΩΝ σε υψόμετρο 85 μέτρων. Η περιοχή περιέχεται στο Γεωλογικό Φύλλο « Χανιά» 1:50000 του ΙΓΜΕ όπου απεικονίζονται οι γεωλογικές συνθήκες της περιοχής.

Η τομή της γεώτρησης σε υδρογεωλογικές μελέτες που έχουν γίνει, δείχνει πως περιβάλλεται από μαργαϊκούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς, οι οποίοι είναι χαμηλής διαπερατότητας , διότι έχουν μικρή ικανότητα να επιτρέπουν την κίνηση του νερού μέσα από τη μάζα τους, άρα ο υδροφόρος ορίζοντας είναι προφυλαγμένος από επιφανειακούς υδροφόρους –εάν υπάρχουν-, άρα από κάθε είδους μολύνσεις. Από συνεχείς επίσημες αναλύσεις (κάθε εποχή του χρόνου) επί δεκαετίας και πλέον, οι σταθερά χαμηλές τιμές ΝΟ2 & ΝΟ3 αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει επιρροή του υδροφόρου ορίζοντα από ανθρώπινες παρεμβάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της γεώτρησης βρίσκεται σε βάθος 150-180 μέτρα και το νερό αντλείται από βάθος 50 μέτρων.

Η περιεκτικότητα του σε νάτριο είναι χαμηλή, οπότε θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είναι κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο.

Διατηρεί το φυσικό του χαρακτήρα και τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Το νερό αντλείται από τη γεώτρηση «Διχαλορήματα» στην περιοχή του Στύλου που έχει στη κατοχή της η ΕΤΑΝΑΠ και κατόπιν φιλτραρίσματος προχωρά στις γραμμές εμφιάλωσης.

Η άντληση του νερού γίνεται από υδροφόρο ορίζοντα βάθους 150-180 μέτρων νότια, νοτιοδυτικά του χωριού Στύλος στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Το νερό ανέρχεται με στατική πίεση στα 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους απ’ όπου και πραγματοποιείται η άντληση. Η γεώτρηση είναι κατασκευασμένη με αυστηρές προδιαγραφές για τη χρησιμοποίηση από εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού (ανοξείδωτες σωληνώσεις, απομόνωση από τον περιβάλλοντα χώρο και τον ανθρώπινο παράγοντα). Η μεταφορά του νερού στο εργοστάσιο γίνεται με αδιάβλητο τρόπο μέσω ανοξείδωτων σωληνώσεων. Κατόπιν φιλτράρεται από δυο συστοιχίες φίλτρων, χωρίς να υπόκειται σε χημική επεξεργασία ή έκθεση σε ακτινοβολία για την εξυγίανσή του, διατηρώντας έτσι το φυσικό του χαρακτήρα και τα φυσικοχημικά του χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Η εμφιάλωση του νερού γίνεται σε υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής κλειστού τύπου Combi σε όλο της το φάσμα, γεγονός που αποκλείει την ανθρώπινη παρέμβαση.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Ποιοτικός έλεγχος μέσω των συστημάτων ISO 9001:2008 και ΙSO 22000:2005

Ζήστε Υγιεινά
Τα άριστα χαρακτηριστικά των νερών μας τα καθιστούν εύπεπτα και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό. Διατηρούν τον φυσικό τους χαρακτήρα και τα φυσικοχημικά τους χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Εφόσον μπορείτε!
Η ιδιαίτερη σύσταση των εμφιαλωμένων νερών που διαθέτουμε, χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε Νάτριο, που τα καθιστούν κατάλληλα για διαιτολόγιο πτωχό σε Νάτριο.